2. februar 2023

Først ute med mobil hurtiglader fra Eldrift

Verksmester Trond Einar (til venstre) tar i mot ny mobil hurtiglader fra selger Kjell Jarle Angeltveit fra Eldrift AS

AOL fikk i dag levert en mobil hurtiglader med 150 kWh batteripakke fra Eldrift AS. Hurtigladeren skal sørge for at våre utslippsfrie anleggsmaskiner lettere kan kjøre fulle skift uten å måtte bruke produksjonstid på lading. Konseptet heter Elcharge og er utviklet og bygget av Eldrift AS på Bryne. Hurtigladeren er mobil og kan bæres rundt på anleggsområdet enten på pallegafler eller via løfteørene. Hele konseptet kommer i en robust ramme designet for å brukes ute på en anleggsplass.

Batteripakken er bygget opp av brukte elbil batterier, og det er mulig å skalere batterikapasiteten etter behov. AOL har nå i første omgang valgt en 150 kWh utgave. I videoen under forklarer Kjell Jarle fra Eldrift kort om konseptet.

Dette er den første kommersielle leveransen av Elcharge hurtiglader og AOL ser nå frem til å ta laderen i bruk for å effektivisere våre elektriske anleggsmaskiner. Laderen er ikke begrenset til anleggsmaskinene men kan også brukes til å lade både lastebiler og andre kjøretøy som har en CCS2 ladeport. Vår hurtiglader ble blant annet grundig testet til dette da vi lånte den ut til NAF sin El Prix 2023 rekkeviddetest for elbiler. Mer informasjon om det finnes på NAF sine sider.

Om Eldrift AS

Eldrift AS ble stiftet i 2020 og har utviklet intelligent lynlading for store maskiner uten tilgang til strøm. Eldrift har som visjon å gjøre batterielektriske kjøretøy, fartøy, maskiner, redskaper, og utstyr mer brukervennlig og lønnsomt enn fossildrevne alternativer. ELCHARGE™ er utviklet med støtte fra Innovasjon Norge, Enova og Forskningsrådet.